Διδάσκοντες

Το διδακτικό έργο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών ανατίθεται από το αρμόδιο όργανο στις ακόλουθες κατηγορίες διδασκόντων:

  1. Μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Τμήματος ή άλλων Τμημάτων του ίδιου ή άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.),
  2. Μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) του Τμήματος ή άλλων Τμημάτων του ίδιου ή άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.), εφόσον τα παραπάνω διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα,
  3. Ομότιμους Καθηγητές ή αφυπηρετήσαντα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος ή άλλων Τμημάτων του ίδιου ή άλλου Α.Ε.Ι.,
  4. Συνεργαζόμενους Καθηγητές,
  5. Εντεταλμένους διδάσκοντες,
  6. Επισκέπτες Καθηγητές ή επισκέπτες ερευνητές,
  7. Ερευνητές και ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων του άρθρου 13 του ν. 4310/2014 (Α΄258) ή λοιπών ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων της ημεδαπής ή αλλοδαπής,
  8. Επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και σχετική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

Όλες οι κατηγορίες διδασκόντων δύνανται να αμείβονται αποκλειστικά από τους πόρους του Δ.Π.Μ.Σ. Με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Δ.Π.Μ.Σ. περί ανάθεσης του διδακτικού έργου, καθορίζεται το ύψος της αμοιβής κάθε διδάσκοντος. Ειδικώς οι διδάσκοντες που έχουν την ιδιότητα μέλους Δ.Ε.Π., δύνανται να αμείβονται επιπρόσθετα για έργο που προσφέρουν προς το Δ.Π.Μ.Σ., εφόσον εκπληρώνουν τις ελάχιστες εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, όπως ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 155 του ν. 4957/2022/ Το τελευταίο εδάφιο εφαρμόζεται αναλογικά και τα μέλη Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.ΕΠ., εφόσον εκπληρώνουν τις ελάχιστες εκ του νόμου υποχρεώσεις τους.

Με απόφαση της Συνέλευσης του οικείου κοινού διοικητικού οργάνου (ΣΕΠ) δύναται να ανατίθεται επικουρικό διδακτικό έργο στους υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος ή της Σχολής, υπό την επίβλεψη διδάσκοντος του Δ.Π.Μ.Σ.

Στις υποχρεώσεις των διδασκόντων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η περιγραφή του μαθήματος ή των διαλέξεων, η παράθεση της βιβλιογραφίας, ο τρόπος εξέτασης του μαθήματος, η επικοινωνία με τους μεταπτυχιακούς φοιτήτριες/τές.

Η ωριαία αποζημίωση των διδασκόντων για τη διδασκαλία μαθημάτων ρυθμίζεται με πρόταση της ΣΕΠ και απόφαση της Συνέλευσης της, τηρουμένων των όρων του νόμου.

Στο Τμήμα Κτηνιατρικής και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ απασχολείται επαρκής αριθμός μελών ΔΕΠ, καθώς επίσης και αντίστοιχο προσωπικό μεταδιδακτόρων και βοηθητικό προσωπικό για τη διενέργεια των μαθημάτων του ΔΠΜΣ. Στα πλαίσια λειτουργίας του ΔΠΜΣ, εκτός των διδασκόντων, θα απασχοληθεί και ένας εργαζόμενος με διοικητικά καθήκοντα.

Οι ενδεικτικά δηλωθέντες διδάσκοντες που θα διδάξουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ζωικά πρότυπα για τις ασθένειες των ανθρώπων: φαινοτυπική ανάλυση/ Diseases Models Morphological Phenotyping» παρουσιάζεται παρακάτω:

Κατσούλος Παναγιώτης – Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Μηρυκαστικών του Τμήματος Κτηνιατρικής

Καλαϊτζάκης Εμμανουήλ. Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Μηρυκαστικών του Τμήματος Κτηνιατρικής

Τσιγκοτζίδου Αναστασία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μακροσκοπικής Ανατομικής, Μικροσκοπικής Ανατομικής & Εμβρυολογίας των Κατοικίδιων Ζώων του Τμήματος Κτηνιατρικής

Γκιβίσης Παναγιώτης, Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Τμήματος Ιατρικής

Μαγκλαβέρας Νικόλαος, Καθηγητής Ιατρικής Πληροφορικής του Τμήματος Ιατρικής

Ντελόπουλος Αναστάσιος, Καθηγητής Συστημάτων Πολυμέσων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Σαρδέλη Χρυσάνθη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής

Συμεωνίδης Ανδρέας, Καθηγητής Τεχνικών Ανάπτυξης Λογισμικού του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Χουβαρδά Ιωάννα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Πληροφορικής του Τμήματος Ιατρικής

Ψωμόπουλος Φώτης, Κύριος Ερευνητής (Ερευνητής Β’) Βιοπληροφορικής, Μηχανικής Μάθησης

Γαβριηλίδης Γεώργιος, Μεταδιδακτορικός ερευνητής Βιολογίας – Φαρμακολογίας Συστημάτων και ομικών τεχνολογιών